BOMMELERWAARD – Schoolklassen, sportclubs, verenigingen, kinderen en hun ouders en grootouders. Iedereen kan zich inschrijven voor de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard, die dit jaar plaatsvindt van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juli.

De Avondvierdaagse werd voor het laatst georganiseerd in 2018. Daarna kon het Rode Kruis de organisatie na zo’n veertig jaar niet meer rond krijgen en werd de stekker eruit getrokken. Vier enthousiastelingen pakten het initiatief vorig jaar weer op en hebben het evenement nieuw leven ingeblazen. Voorheen werd de Avondvierdaagse gehouden in de maand mei, maar nu is gekozen voor de eerste week van juli, een week of twee voor de zomervakantie.

Oproep
De inschrijving wordt niet op alle scholen centraal gecoördineerd, vandaar dat de organisatie nu iedereen oproept om zich zelf in te schrijven (als dat niet via school geregeld wordt). Kinderen kunnen ook zelf een groepje vormen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Een (groot)ouder kan als begeleider met ze meelopen.

Startlocaties
De startlocaties zijn dit jaar op dinsdag in Kerkdriel bij De Kreek, woensdag in Brakel bij voetbalvereniging BZC’24, donderdag in Hedel bij ’t Gelre’s End en op de laatste dag in Zaltbommel bij De Verdraagzaamheid.

5 of 10 kilometer
Op de laatste dag is traditiegetrouw de feestelijke intocht in de oude binnenstad van Zaltbommel. Deelnemers kunnen 5 of 10 kilometer wandelen. Bij de finish is er voor iedereen een medaille. Deelname kost 6 euro per persoon.

Bij voorgaande edities wandelden steeds rond de tweeduizend mensen mee met het Bommelerwaardse wandelevenement. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel deelnemers te kunnen begroeten.

Inschrijven
Dit jaar heeft de organisatie een nieuwe website gelanceerd: a4dbommelerwaard.nl Via deze website kan iedereen zich inschrijven. Een e-mailtje sturen naar de organisatie kan natuurlijk ook: info@a4dbommelerwaard.nl