ROSSUM/BOMMELERWAARD – De Avondvierdaagse Bommelerwaard is dinsdagavond weer van start gegaan in Rossum. Na het succes van vorig jaar kon zowel de 5 als de 10 km op grote belangstelling rekenen. Meer dan 1800 deelnemers liepen mee. Het perfecte wandelweer zorgde voor een geslaagde eerste wandelavond. 

Het was de tweede editie van de Avondvierdaagse die door de stichting Avondvierdaagse Bommelerwaard wordt georganiseerd. Het startschot werd dinsdagavond gegeven door wethouder Peter de Vries van gemeente Maasdriel. Vanaf de parkeerplaats bij tennisvereniging TV Huros wenste hij iedereen een hele gezellige en plezierige wandeltocht door de prachtige omgeving langs de Maas.

De eerste wandelavond was volgens de organisatie een groot succes: “Vrolijke mensen, zingende kinderen en lekker wandelweer. Het was weer een feest om mee te maken.” De eerste avond is zonder incidenten verlopen. Het bestuur van de Avondvierdaagse Bommelerwaard is dankbaar voor alle ondersteuning. “We zijn de ruim 40 vrijwilligers, alle verkeersregelaars en het Rode Kruis weer dankbaar voor alle werkzaamheden en ondersteuning. Zonder deze mensen is het organiseren van dit feest niet mogelijk.”

Na de eerste avond in Rossum volgen nog Brakel, Ammerzoden en Zaltbommel. En aankomende vrijdag belooft weer een feest te worden. De laatste avond staat traditiegetrouw in het teken van het binnenhalen van alle mensen die vier dagen hebben meegewandeld. In de binnenstad van Zaltbommel zal er veel muziek en gezelligheid zijn.