ZALTBOMMEL – De Avondvierdaagse komt weer terug naar de Bommelerwaard. Vier enthousiaste inwoners uit Zaltbommel hebben de handen ineen geslagen waardoor het populaire wandelevenement komend jaar weer gehouden kan worden.

Na meer dan veertig jaar zette het Rode Kruis Bommelerwaard twee jaar geleden definitief een punt achter de organisatie van de Bommelerwaardse Avondvierdaagse. Reden: te weinig gekwalificeerde mensen die het evenement wilden organiseren en begeleiden.

Liedjes zingen
“Eeuwig zonde van zo’n evenement”, aldus Paul Engelbertink, de kersverse voorzitter van de nieuwe Stichting Avondvierdaagse Bommelerwaard. “Iedereen die als kind heeft meegelopen kan zich nog herinneren hoe leuk het was. Samen liedjes zingen en vol trots onthaald worden door opa en oma, familie en vrienden. Wij willen ons graag gaan inzetten om dit prachtige evenement weer op de kaart te zetten in de Bommelerwaard en daarom hebben we een stichting opgericht. Naast dat het leuk is om met elkaar mee te doen draagt samen wandelen ook bij een aan actieve levensstijl en gezonde kinderen. Dat willen we toch allemaal.”

Zonde
Erik van Deurssen, de secretaris van de stichting die vorige week officieel is opgericht is de initiatiefnemer. “Ik had het met mijn schoonvader over de Avondvierdaagse en we concludeerden dat het zonde is dat deze niet meer georganiseerd werd in de Bommelerwaard. Mijn reactie was: dan gaan we het zelf regelen.” Zo gezegd zo gedaan. Van Deurssen liep Engelbertink tegen het lijf op het schoolplein van hun kinderen en van het een kwam het ander.

Feest
Zowel Engelbertink als Van Deurssen wonen pas sinds enkele jaren in Zaltbommel en zijn samen op zoek gegaan naar twee Bommelaren om het bestuur te komen versterken. Martijn Ivens, algemeen bestuurslid, en Dirk Evers, penningmeester, waren gelijk enthousiast toen ze van het idee hoorden. De jonge vaders wilden zich graag inzetten voor dit mooie en goede doel.
“Ik heb zelf als kind meegelopen tijdens de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard. Dat was altijd een feest. Dat gun ik ook alle kinderen die nu in de Bommelerwaard wonen”, aldus Evers.

“Ik kan het me ook nog herinneren en zou nu graag met mijn eigen kinderen meelopen. Dus laten we er weer met alle vaders en moeders, lokale middenstand, gemeente, vrijwilligers en anderen weer een prachtig evenement van maken”, vult Ivens aan.

Ander dorp
Het evenement gaat volgend jaar plaatsvinden van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juli. De start is net als voorgaande jaren steeds vanuit een ander dorp in de Bommelerwaard en de deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

Intocht
De intocht is traditiegetrouw op vrijdagavond in de binnenstad van Zaltbommel.

De vier vaders zijn volop bezig met de voorbereidingen zoals het opzetten van een website, social media kanalen, het regelen van een bankrekening en aanvragen van subsidies en vergunningen. Bij de organisatie zijn alle helpende handen welkom. De stichting hoopt na de zomervakantie meer nieuws te kunnen melden.

Mensen met enthousiasme, goede ideeën en tips kunnen zich melden via: info@a4dbommelerwaard.nl

Bron: Bommelerwaardgids