De feestelijke intocht van de Avondvierdaagse Bommelerwaard, die vanavond in Zaltbommel plaatsvindt, gaat vooralsnog gewoon door. Het bestuur van de Avondvierdaagse Bommelerwaard heeft zich door meerdere instanties en personen laten voorlichten over de weersverwachting. Ondanks de dreigende berichten lijkt het extreme weer in Zaltbommel mee te vallen. Het zal regenen van tijd tot tijd maar de kans op onweer is zeer klein.

“Zeker geen fraai weer dus,” aldus de organisatie. “Wij adviseren iedereen een regenpak of een poncho mee te nemen en goed voorbereid aan de start te komen. Neem geen paraplu mee, dat is niet fijn voor de andere deelnemers”.

“Het is aan de mensen zelf of ze meelopen of niet. Als het bij vertrek toch onweert, laten we mensen natuurlijk niet vertrekken. Verder willen we nogmaals benadrukken dat iedere deelnemer wandelt op eigen risico. De organisatoren van de Avond4daagse kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld bij een ongeval, schade aan eigendommen etc. Het kan tevens ook zo zijn dat we vlak voor de start alsnog de Avondvierdaagse afblazen wanneer het weer plotseling omslaat.”

Let op:
De route van de 5 kilometer is aangepast. We lopen niet meer door het park. De routes zijn hier te vinden.

Starttijden:
5 km – 18.30 uur
10 km – 18.00 uur
2,5 km – 18.15 uur

Start/ finish:
Start in de Waterstraat t.h.v. Restaurant De Heeren van Bommel te Zaltbommel.
Finish op de Markt bij het Oude Stadhuis in Zaltbommel.

Parkeren:
Er zijn extra parkeerplaatsen beschikbaar gesteld aan de Beersteeg (volg s.v.p. aanwijzingen van de verkeersregelaars) en er mag gebruik gemaakt worden van de parkeerplaatsen van de AH & Lidl (tot 21.00 uur). Let op: dit is wel tegen betaling! Meer informatie m.b.t. parkeerbeleid in Zaltbommel kun je hier vinden.

Thema:
Het thema voor de Avondvierdaagse 2024 is: dieren uit de jungle! Ook in de jungle regent het vaak! ;-)

Zoals van de week ook al aangegeven: voor een beetje regen en wind zijn wij natuurlijk niet bang. Wij hebben er dan ook heel veel zin in! Tot aan de start en veel wandelplezier!