AALST/BOMMELERWAARD – De Avondvierdaagse Bommelerwaard is woensdagavond weer van start gegaan in Aalst. Rond de 2000 mensen liepen mee met de 5 of 10 kilometer. Gelukkig zorgde het perfecte wandelweer voor blijde gezichten en vrolijke wandelaars. De organisatie was dan ook zeer tevreden met de afloop van eerste wandelavond.

Het is alweer de derde editie van de Avondvierdaagse die door de stichting Avondvierdaagse Bommelerwaard wordt georganiseerd. Helaas kon de eerste avond, die gepland stond op dinsdag in Kerkdriel, niet doorgaan vanwege het slechte weer. Op woensdagavond in Aalst scheen de zon toen het startschot klonk. Wethouder Kees Zondag van de gemeente Zaltbommel wenste iedereen een hele plezierige wandeltocht vanaf de parkeerplaats bij voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard.

De eerste wandelavond was volgens de organisatie een groot succes: “Net als de afgelopen jaren konden we weer rekenen op een grote opkomst. De eerste avond was weer een heerlijk wandelfeest met veel vrolijke mensen.” De wandelavond in Aalst is zonder incidenten verlopen. Het bestuur van de Avondvierdaagse Bommelerwaard is dankbaar voor alle ondersteuning. “We zijn de ruim 40 vrijwilligers, alle verkeersregelaars en het Rode Kruis weer dankbaar voor alle werkzaamheden en ondersteuning. Zonder deze mensen is het organiseren van dit feest niet mogelijk.”

Vanavond is de start in Ammerzoden en vrijdagavond zal er gewandeld worden in Zaltbommel. De laatste avond staat traditiegetrouw in het teken van het binnenhalen van alle mensen die drie dagen hebben meegewandeld. In de binnenstad van Zaltbommel zal er veel muziek en gezelligheid zijn.